Tips voor een ontspannen leven

Hoe start jij je dag?

Pak jij gelijk je mobiel als je wakker wordt? Even kijken of je al appjes hebt, je afspraken voor die dag bekijken of alvast reageren op die ene mail (het kost toch maar één minuutje dus liever alvast weggewerkt).

We staan er vaak niet bij stil, maar als we op deze manier onze dag beginnen, is het eerste wat we doen: inchecken bij onze buitenwereld. Wat gebeurt er allemaal in de wereld? Wat staat er vandaag op de planning? Op wie moet ik nog reageren? Op deze manier sta je gelijk ‘aan’, wat betekent dat je hoofd meteen in de informatieverwerkingsmodus gaat.

Bewuste aandacht geven aan jezelf

In plaats van deze aandacht meteen naar buiten te richten, kunnen we er ook bewust voor kiezen om onze aandacht aan het begin van de dag naar binnen te richten. Kortom: aandacht aan jezelf geven, in plaats van aan anderen. Je hebt gedurende de dag nog genoeg tijd om aandacht aan anderen te besteden, no worries.

Het gaat erom dat je de dag start met iets wat jij fijn vindt en wat jou energie geeft. Het is tijd die je helemaal voor jezelf hebt. Belangrijk is dan ook dat je er de tijd voor neemt en je dus niet gehaast binnen tien minuten moet douchen, aankleden, ontbijten, je haar (en make up) doen, tanden moet poetsen en alvast je agenda moet checken voor die dag. Het gaat erom dat je ontspannen aan je dag begint en niet gelijk je Instagram feed of WhatsApp induikt voor de eerste sociale prikkels van de dag. Probeer dus eens je mobiel pas aan te zetten zodra je gaat werken.

Hoe dat er precies uitziet, is voor iedereen verschillend. Voor de een is dat het maken van een lekker ontbijtje. Voor de ander is dat een rondje wandelen. Je kan eindeloos variëren: sporten, een ademhalingsoefening, yoga, lezen, schrijven, een dankbaarheidsoefening, warm of koud douchen, mediteren. Ook de tijd nemen om iets moois aan te trekken aan het begin van je dag is bewuste aandacht voor jezelf en zorgt zelfs voor een positiever zelfbeeld #dresstoimpressyourself #hellobeauty.

Het hebben van een ochtendroutine heeft enorm veel bewezen voordelen: van verhoogde productiviteit tot meer structuur en succes en van verhoogde emotionele en mentale weerbaarheid tot het ervaren van meer rust en geluk.

Waarom vinden wij dit zo belangrijk?

Ten eerste lopen wij nu veel meer ontspannen door onze (thuiswerk)dagen. Dat betekent concreet dat we bijna elke dag met een glimlach opstaan en zin hebben in onze dag #hellolevensvreugde!

Daarnaast heeft die stilte in de ochtend ons ook veel ruimte gegeven om na te denken over hoe we ons voelen, wat onze dromen zijn en wat we (vandaag) graag zouden willen doen. Door die tijd voor onszelf te nemen, ontstonden bijvoorbeeld de creatieve ideeën die we hebben voor the bliss project. Stilte heeft ons dus veel helderheid gegeven in wie we zijn, wat voor ons belangrijk is en wat we graag willen doen.

Conclusie: begin de dag voor jezelf, niet voor een ander.


The bliss project-56.jpg

Winkelwagen