Van successful naar happy life

Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it

– Maya Angelou

That’s what we are talking about!

In onze prestatiemaatschappij linken we succes veelal aan salaris, functietitel of het hebben van een bepaald netwerk. Succes wordt ook vaak omschreven als het behalen van goede resultaten. Die focus resulteert in cijfers waar wij niet heel blij van worden: één op de zes mensen krijgt een burn out en 40% van de mensen mist zingeving in hun werk. Deze cijfers zette ons aan het denken: is deze definitie van succes wel gezond? En wat betekent succes voor ons?

Succes betekent voor ons:

– Zoveel mogelijk dingen doen waar wij blij van worden
– Fijne mensen om ons heen hebben
– Blij zijn met wie we zijn
– Gezond zijn

Wij merken dat deze definitie van succes ons zoveel meer geluk en rust geeft. Op deze manier haal je namelijk het geluk uit jezelf in plaats van externe factoren (bijvoorbeeld die promotie of dat mooie huis). Dat betekent dat jouw succes niet meer afhankelijk is van bepaalde dingen, maar dat je op elk moment al succesvol kan zijn. Just a change of perception.The bliss project-11.jpg

Hoe fijn zou het zijn als we succes meer gaan linken aan dingen die ons gelukkig maken? Onze focus verplaatsen van wat we willen bereiken (zoals een baan) naar hoe we ons willen voelen (zoals blij, tevreden of gelukkig). Dat klinkt voor ons als muziek in de oren #meergenieten!

Hoe kijk jij aan tegen succes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen