Over ons

Founders the bliss project

Juristen in de dop

Na beiden een bachelor en master rechten te hebben afgerond, stonden we een aantal jaar geleden aan het begin van onze carrière. Die volgende fase van ons leven startte voor ons niet als jonge enthousiaste honden die zin hadden om een mooie bijdrage te leveren in de juridische wereld. Er ontstond eerder een soort onbevredigd en onrustig gevoel. We kwamen er op dat moment namelijk achter dat we al jaren iets deden wat totaal niet bij ons paste. Tegelijkertijd zette het ons ook aan het denken: hoe kon het dat we zo lang iets deden waar wij zelf niet blij van werden?

Dat antwoord hebben we inmiddels gevonden: we waren niet trouw aan onszelf. We hadden geen flauw idee waar we écht energie van kregen, wat ons dreef en wat onze dromen waren. In een tijd waarin veel nadruk wordt gelegd op prestatie, perfectie en oneindige groei, is dat ook niet vreemd. Het zette ons wel aan het denken: wat doet er wel voor ons toe in het leven?

Founders the bliss project
The bliss project

Persoonlijke ontwikkeling

Om daarachter te komen, zijn wij allebei een management traineeship gaan volgen waarbij persoonlijke ontwikkeling volop in de schijnwerpers staat. We kregen maandelijks trainingen en coaching om onszelf beter te leren kennen en keuzes te leren maken vanuit ons hart. Al die waardevolle informatie en dat groeiende bewustzijn zette ons wederom aan het denken: waarom leren wij dit nu pas? Het is zo waardevol als kinderen op jongere leeftijd al leren weerbaar en zichzelf te zijn, en vrij te leven van verwachtingen. De vraag die ons sindsdien blijft fascineren, is:

Hoe kunnen we kinderen leren om dichtbij zichzelf te blijven en doen waar ze gelukkig van worden?

Bliss Kids was born

Alle inzichten die ons in de afgelopen jaren hebben geholpen op persoonlijk, emotioneel en mentaal gebied, hebben we gebundeld in het kaartenspel Bliss Kids. Op een kindvriendelijke, toegankelijke en speelse manier kun je samen met jouw kind met deze belangrijke levensthema’s aan de slag.

Kaartenset Bliss Kids
0 +
opgehaald met onze crowdfunding

Om Bliss Kids tot leven te brengen, zijn we in mei 2021 een crowdfunding gestart. In de video hiernaast vertellen we je er alles over. Ons doelbedrag was € 12.500. En we zijn helemaal in onze nopjes, want dat is gelukt! Door maar liefst 322 donateurs hebben we € 13.520 opgehaald. Ruimschoots boven ons doelbedrag. Daarmee heeft Aniek Bartels (illustrator) een waar kunstwerk kunnen maken van Bliss Kids en hebben we een eerste oplage kunnen laten drukken. Check gauw onze webshop voor het eindresultaat!

Louise

Wat er voor mij toe doet: de fijne mensen om me heen, genieten van elke dag, veel lachen, speels en dansen door het leven gaan, geluksmomentjes zoals de eerste koffie in de zon, muziek (luisteren & maken), vrijheid, reizen, creativiteit, nieuwsgierigheid naar andere mensen & culturen en mooie gesprekken. Met the bliss project hoop ik te kunnen bijdragen aan een mooiere wereld.

Founder the bliss project
Founder the bliss project

Manouk

Wat er voor mij toe doet: liefde, vrijheid, genieten, lichtheid en authenticiteit. Dat betekent voor mij onwijs genieten van de mensen om mij heen, met een open en liefdevolle blik naar de wereld kijken, steeds meer mezelf durven zijn, mijn sensitiviteit omarmen, een vrij hoog optimismegehalte, het leven niet altijd te serieus nemen en heel veel lachen. Mijn grootste droom is de wereld een stukje mooier maken. Het wordt voor mij steeds duidelijker hoe ik dat op mijn manier kan doen: met the bliss project kinderen leren om dichtbij zichzelf te blijven.

Onze loopbaan

Louise Cnossen

 • Projectmanager, MDT Missie
 • Talent connector, Young Colfield
 • Business Developer, ABN AMRO International
 • Management traineeship, Young Colfield
 • Stage Centrum tegen Internationale Kinderontvoeringen
 • Stage advocatenkantoor
 • Master Rechtsgeleerdheid, Vrije Universiteit van Amsterdam
 • Bachelor Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

Manouk Maalderink

 • Adviseur Leren & Ontwikkelen, gemeente Den Haag
 • Management consultant, ABN AMRO
 • Management traineeship, Young Colfield
 • Contractmanager, bol.com
 • Stages bij verschillende advocatenkantoren
 • Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht
 • Bachelor Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen

Wij willen kinderen laten groeien en bloeien

Winkelwagen